Офісна гістероскопія за BETOCHI:

Діагностична (офісна) гістероскопія – сучасний метод обстеження порожнини матки, який не потребує знеболення, візуальне дослідження порожнини матки за допомогою оптичної системи. З’явившись в 80-х роках минулого століття, гістероскопія значно розширила діагностичні та хірургічні можливості гінекологів, так що традиційним рентгенологічним дослідженням і ультразвуковому контролю важко з нею змагатися.

Гістероскопія – ділиться на діагностичну і хірургічну:

Діагностична гістероскопія – огляд порожнини матки.

Хірургічна гістероскопія – ендоскопічне внутриматочное оперативне втручання з порушенням цілісності тканин.

Гістероскоп Беточі, що застосовується в нашій клініці, дозволяє не тільки провести детальний огляд порожнини матки і цервікального каналу на екрані монітора під великим збільшенням без наркозу і болю, але і дає можливість провести прицільну біопсію ендометрія (взяти маленький фрагмент тканини для мікроскопічного дослідження), виконати деякі лікувальні маніпуляції і встановити точний діагноз. Дана методика дозволяє об’єднати можливості офісної діагностичної гістероскопії (тобто можливість проведення маніпуляції в амбулаторних умовах без загального наркозу) з можливістю прицільної біопсії, видалення поліпів, сторонніх тіл, фрагментів ВМС, роз’єднання синехій 1-2 ст та ін. Звичайне роздільне діагностичне вишкрібання матки, засноване на тактильних відчуттях хірурга, без візуального контролю в 30-90% спостережень не дозволяє поставити точний діагноз і видалити патологічну тканину з матки. Методом вибору діагностики всіх видів внутрішньоматкової патології є гістероскопія. Відсутність загального наркозу позбавляє жінку від ускладнень з ним пов’язаних. Жінка має унікальну можливість контролювати хід гістероскопічного дослідження на екрані монітора і отримувати від фахівця відповіді на питання, що її цікавлять. Живий контакт з пацієнткою, дозволяє лікарю більш точно контролювати свої дії. Збережені фото- і відео-документи використовуються для контролю за процесом лікування. Вони універсальні і зрозумілі не тільки для лікарів, а й для самих пацієнтів. Ви можете наочно в цьому переконатися.

Плюси офісної гістероскопії за Betochi

  1. Відпадає необхідність наркозу.
  2. Пацієнтка «втрачає» мінімум часу. Як правило, немає необхідності перебування на лікарняному листі в день процедури.
  3. Відпадає необхідність в госпіталізації пацієнтки при більшості лікувальних втручань (видалення поліпів, перетині внутрішньоматкових спайок, після видалення внутрішньоматкових спіралей).
  4. Менший відсоток ускладнень після гістероскопії. Наслідок цього – економія на витратах, пов’язаних з лікуванням даних ускладнень.
  5. Менша травматичність процедури передбачає більш швидке відновлення пацієнтки після втручання і повернення до повноцінного життя.
  6. Добра чи задовільна переносимість процедури. У пацієнтки відсутній страх перед процедурою. Психоемоційні навантаження мінімальні.
  7. Можливість спостерігати хід процедури на екрані монітора підвищує доказовість процедури, довіру до лікаря.
  8. Можливість прицільного виконання біопсії і прицільного впливу на патологічний осередок підвищує ефективність лікування, зменшує відсоток лікарських помилок.

Незабаром офісна гістероскопія буде таким же рядовим методом діагностики, яким зараз є УЗД. Для цього є всі підстави: простота, доступність та інформативність. У ряді випадків не потрібна навіть анестезія. Мабуть, питання, яке найбільш часто ставиться  пацієнтками: “А це боляче?!” Багато в чому це залежить від типу нервової системи пацієнтки і настрою її на дослідження. Більшість пацієнток після процедури зізнаються, що вони більше боялися болю, ніж він був насправді. Решта болю просто не відзначали.

Офісна гістероскопія - золотий стандарт гінекологічної хірургії